MH
Bocskai István
11. Páncélozott Hajdúdandár
Könyvtára

könyvtár - hadtudomány - had- és helytörténet - kiállítások - előadások - műhelymunka

A Magyar Honvédség 11. Bocskai István Páncélozott Hajdúdandár Könyvtárának névelődje, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Könyvtára létrehozta; a Magyar Honvédség 11. Bocskai István Páncélozott Hajdúdandár Könyvtára fenntartja a bocskaikonyvtar.hu webhelyet annak érdekében, hogy információt szolgáltasson a programjairól, gyűjteményeiről és forrásairól, nyilvános interneten keresztül. A könyvtár weboldalainak és tartalmainak használatával Ön beleegyezik abba, hogy betartja az alábbi Általános Szerződési Feltételeket. Ezek a feltételek időről időre módosulhatnak, ezért javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze azokat. A könyvtári weboldalak folyamatos használata a jelen Általános Szerződési Feltételekben bekövetkezett változások elfogadását jelzi.

Tulajdonosi jogok 

A Magyar Honvédség 11. Bocskai István Páncélozott Hajdúdandár Könyvtára kizárólag és kizárólagosan birtokolja a könyvtári weboldalakhoz tartozó összes jogot, címet és érdekeltséget, az összes tartalmat (tanulmányok, adatbázisok, fényképek, illusztrációk, grafikák, videók, másolatok stb.).  

Tartalom használata a weboldalakon:

a Könyvtár arra ösztönzi a honlap használóit, hogy látogassák, olvassák, terjesszék a weboldalak anyagait. A weboldalakról letöltött anyagok csak személyes, oktatási, kulturális vagy kutatási célokra használhatók fel; nem használhatók kereskedelmi célokra.

A honlapon megjelentetett tartalmak a következő Creativ Commons licence alatt állnak:

  • to Share - A mű szabadon másolható, terjeszthető, bemutatható és előadható.
  • to Remix - Származékos művek (feldolgozások) hozhatóak létre.
  • Attribution - Nevezd meg!: a szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetni a műhöz kapcsolódó információkat. (Szerző neve, mű címe).

Kérjük, ha a könyvtárunk honlapjáról származó anyagokat használ fel munkája, internetes publikációja során, nevezze meg a könyvtárat: Magyar Honvédség 11. Bocskai István Páncélozott Hajdúdandár Könyvtára, bocskaikonyvtar.hu.

Adatvédelmi irányelvek:

a könyvtári honlap webhelyeinek és szolgáltatásainak használatával Ön elfogadja a fenti adatvédelmi irányelvet.

Tisztelettel köszönjük szerzőinknek, hogy felajánlották publikációikat honlapunk számára. Minden esetben biztosítjuk a szerzői jogokat, és a megjelent műveket népszerűsítjük, hogy a legszélesebb közönség számára elérhetővé váljon. Ha úgy gondolja, hogy szerzői jogait megsértettük, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba. 

Vonatkozó jogszabályok

  • 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
  • 2016. évi XCIII. törvény a szerzői jogok és a szerzői joghoz kapcsolódó jogok közös kezeléséről
  • 138/2014. (IV. 30.) Korm. rendelet az árva mű felhasználásának részletes szabályairól
  • 14/2011. (IV. 7.) NEFMI rendelet a nyilvános haszonkölcsönzésért a szerzőt megillető díj megállapításához és felosztásához szükséges adatokról, valamint az adatszolgáltatásra kötelezett nyilvános könyvtárakról
  • 158/2000. (IX. 13.) Korm. rendelet a reprográfiára szolgáló készülékek körének meghatározásáról
  • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

Korlátozott felelősség

A webhelyen keresztül történő anyagok vagy adatok letöltése, megszerzése saját felelősségére történik, a könyvtár nem vállal semmilyen felelősséget a számítógépe vagy a könyvtári weboldalak használatából eredő egyéb károkért. Továbbá nem vállalunk felelősséget a webhelyen publikált anyagok pontosságáért, megbízhatóságáért és jogszerűségéért.A weboldalak néhány oldala tartalmaz más weboldalakra mutató hivatkozásokat. A Könyvtár nem vizsgálta felül ezeket a weboldalakat, és nem felelős ezen webhelyek tartalmáért.