MH
Bocskai István
11. Páncélozott Hajdúdandár
Könyvtára

könyvtár - hadtudomány - had- és helytörténet - kiállítások - előadások - műhelymunka

2022. január 25-én a Bocskai István Könyvtár rendezvénytermében már nem első alkalommal állították ki munkáikat a Mednyánszky Kör alkotói. Rácáfolnak évről-évre a közmondásra, miszerint „Fegyverek közt hallgatnak a múzsák”. A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezetének szekciójaként működő csoport Tamus István grafikusművész szakmai vezetésével nyolc éve működik. A most bemutatott hatvannál is több alkotás (festmény, grafika, kisplasztika) alkotótelepek, valamint a nem túl sok szabadidő termékei.

 

Képeink az ünnepségről

A munkákat megnyitó beszédében Ölveti László alezredes, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Helyőrségtámogató Parancsnokság parancsnoka ajánlotta a megjelentek figyelmébe. A vizuális élményt a Debrecen Helyőrségi Zenekar kamaracsoportjának játéka tette emlékezetesebbé. Nem maradt el idén sem Tamus István grafikusművész szakmai vezető személyes műbírálata sem. Kiemelte, hogy a nyolc éve működő csoport tagjai (köztük honvédelmi alkalmazott, önkéntes műveleti tartalékos, orvos, szerződéses katona) miben és milyen mértékben fejlődtek.

Ízelítő a tárlat anyagából

A szakmai vezető műbírálata a tárlat részletes bemutatását is jelentette egyben. A tárlat a vonatkozó járványügyi előírások betartása mellett március 11-ig látogatható.

 

Lejegyezte: Csákvári Sándor

Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete