MH
Bocskai István
11. Páncélozott Hajdúdandár
Könyvtára

könyvtár - hadtudomány - had- és helytörténet - kiállítások - előadások - műhelymunka

A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandártól 2022. február 09-én, Balázs Tibor főtörzszászlós vezetésével nyolc vezénylőzászlós látogatott el hozzánk, a csapatmúzeumba, hogy a számukra összeállított szakmai program keretében módszertani foglalkozással egybekötött tárlatvezetésen vegyenek részt.

 A szakmai tájékoztató lényege az volt, hogy bemutassuk, milyen sokrétűen lehet egy katonai szervezet múzeumi gyűjteményét hasznosítani; és betekintést nyerhettek az ehhez fűződő kutatói szakmai munkánkba, amely Debrecen katonai kulturális örökségét törekszik feltárni. Többek között megtudhatták, szakmai munkánk révén hogyan hasznosítható a gyűjtemény, hogyan lehet a tárlat anyagát beilleszteni a hazafias és honvédelmi nevelési programba. A részlegnél dolgozó kulturális szakemberek célja munkájukkal a látogatókban a lokálpatriotizmus érzésének kiteljesítése, erősítése azáltal, hogy település történetébe ágyazott helyi katonai értékekkel való találkozás lehetőségét biztosítjuk számukra.

Fotók: Somogyi András főtörzsőrmester, Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár

Csákvári Sándor kulturális részlegvezető tájékoztató előadása és szakmai tárlatvezetése nagyon jó hangulatban, a tőle megszokott alapossággal és széles látókörű tematikával zajlott, amely láthatóan elnyerte látogatóink tetszését. Reményeink szerint ezt a jól sikerült programot továbbiak követik majd, amikor alkalmunk nyílik arra, hogy munkánkat bemutathassunk az érdeklődő közönségnek.